Zhodnocení sezóny družstva mužů trenérem Milanem Dostálem

11.06.2011 00:00

Před posledním domácím zápasem jsme se zeptali Milana Dostála - trenéra SK Březnice na zhodnocení sezóny, letní přípravu a plány na příští sezónu:

"Do zápasu s Malenovicemi jsme se výsledkově trápili - herně bylo vše v pořádku, ale nedávali jsme góly a těžko jsme se dostávali do šancí. Právě s těžkým soupeřem z Malenovic jsme se chytili i gólově a vyhráli jsme čtyři utkání v řadě. Rád bych úspěšnou sérii prodloužil až do posledního kola - tzn. porazit Těšnovice a ve Zdounkách neprohrát.

To ale bude docela těžké, protože nastoupíme v improvizované sestavě - někteří si vzhledem ke krátké přestávce před letní přípravou vybírají dovolenou, proto chceme využít kluky z lavičky a zkusit i některé dorostence.

Přesto bychom chtěli ještě zkusit zaútočit na páté místo, na kterém má před námi Fryšták náskok pěti bodů. Spokojený budu ale i s umístěním na šesté příčce - jako po podzimní části sezóny.

Po dohodě s vedením máme vytipovaných 5 hráčů, kterými bychom chtěli posílit náš kádr v příští sezóně. Zatím byli tito hráči námi osloveni a jejich případný příchod bude záležet na finančních požadavcích jejich mateřských klubů. Jedná se o posily na všechny posty.

Pochválit za celou sezónu musím celé mužstvo - škoda jen neproměňování šancí, někdy i těch nejvyloženějších. Defenzíva šlapala velmi dobře a když zapracujeme na koncovce, nemusíme se v dalším ročníku nikoho bát.

Cíl na příští sezónu je pohybovat se v horní polovině tabulky a pokusit se vylepšit letošní umístění (pravděpodobně šestou příčku). Současně chceme zapracovávat do kádru naše odchovance z dorostu, kde se někteří již nyní ukazují nadějně. Několik dorostenců zařadíme do letní přípravy a dáme jim možnost porvat se o dres "Áčka".

Příkladem jim můžou být kluci, kteří ještě loni hráli za dorost a dnes patří do základního kádru mužů - Petr Mol a Honza Chvíla.

V prvním červencovém víkendu jedeme do Březnice u Příbrami, kde sehrajeme utkání proti místnímu SK. Tento zápas neberu jako přátelský "srandamač", ale už jako regulérní přípravu na novou sezónu - i z prestižního hlediska už musíme po dvou porážkách kolegy z Březnice porazit ☺ 

V současné době domlouváme i soupeře na přípravné zápasy před další sezónou - chtěli bychom hrát především na venkovních hřištích a domácí trávník trochu pošetřit. Rozjednána jsou utkání s Újezdcem, Starou Turou (SK), Vizovicemi, Březolupy nebo s dorostem Viktorky Otrokovice.

Doufám, že nám fanoušci zachovají přízeň i nadále a budou chodit minimálně ve stejném počtu jako doposud. Za sebe i za mužstvo Vám můžu slíbit, že vždy uděláme maximum pro úspěch SK Březnice."