Fotbalový víkend 9.-10.6.2012

10.06.2012 20:04

MUŽI: Březnice - Tečovice 3:2 (branky Březnice - Dostál, Ambrož, Šmigura)

Hosté, kteří nastoupili v oslabené sestavě, nezačali utkání nejlépe a zpočátku hbitější domácí několikrát zahrozili. Přesto se hosté z první vážnější situace ujali vedení, když po rohu doklepl míč do sítě Bártek. Březničtí odpověděli hlavičkujícím Dobešem těsně vedle, ale ve 22. minutě už bylo srovnáno - to když se dopředu vysunul Dostál a ač tísněn, hlavou po rohu srovnal. O chvíli později mohlo být pro hosty ještě hůř, ale druhý gól domácích nebyl uznán po předchozím faulu. Tečovičtí v této fázi zápasu ohrozili domácí jen sporadicky, a to zejména ze standardních situací.

Hru ve druhém poločase ztěžoval těžký terén, zkrápěný dešťovými přeháňkami, ale toto méně vadilo hostům, kteří v 50. minutě po křídelní akci zakončili Frkalem. Domácí se znovu museli nadechnout k náporu a vynutit si tak převahu. Cesta do soupeřovy obrany se jim však hledala jen ztěžka. Přesto svoji aktivitu korunovali vyrovnávacím gólem, když Ambrož propálil, jinak do té doby pozorného, hostujícícho brankáře. V 75. minutě březničtí dokonali obrat, když nejlepší hráč na hřišti Šmigura prudkou střelou k tyči rozhodl o vítězství domácích. Přesto je třeba za bojovný výkon na kluzkém terénu pochválit obě mužstva.

Branky: Dostál, Ambrož, Šmigura - Bártek, Frkal

Rozhodčí: Dlouhý, Ruman, Staško, 250 diváků

ŽK: Stuchlík V., Juráň, Šmigura, Dobeš - Frkal, Vicher

Březnice: Dyšlevský - Stuchlík V., Juráň, Mikulášek, Šmigura, Teplý, Dobeš, Hamerník, Dostál, Mol, Ambrož, střídali: Štěpáník, Nosek, Adamík J.

Tečovice: Miklas - Kostka, Družbík, Soják, Sedláček, Bártek, Pala, Ondík, Frkal, Vicher, Poulíček

 

Hodnocení zápasu trenérem Milanem Dostálem:

"Spokojenost s dnešním vítězstvím je stoprocentně. Musím ocenit mužstvo, že nesložilo zbraně za stavu 0:1 a 1:2 a dál šlo za vítězstvím. O přestávce jsme si řekli, že jsme se zbytečně zbavovali míčů a ve druhé polovině zápasu už to bylo lepší, začali jsme hrát po zemi. Soupeř má kvalitu, víme, že nebyl kompletní a že má spoustu zraněných hráčů, ale myslím, že kluci, co nastoupili za soupeře, odvedli na hřišti maximum. Nám přinesla tři body bojovnost a utkání, i přes rozmary počasí, mělo vysokou úroveň."

 

Výsledky ostatních fotbalových družstev SK Březnice:

DOROST: Březnice - Mysločovice 1:7 (branka Březnice - Kučera)

ŽÁCI: Březnice - Tečovice 5:8 (branky Březnice - Hujíček 2x, Běhula, Kašík, Štancl)