Fotbalový víkend 28.-29.4.2012

30.04.2012 10:34

MUŽI: Březnice - Malenovice 2:0

Za krásného jarního, ale větrného počasí, před rekordní návštěvou více než čtyř stovek fotbalu chtivých diváků, začalo utkání z obou stran opatrně. Branku soupeře první ohrozili domácí, Štěpaník a po něm Šmigura nemířili přesně. Dále byli iniciativnější hosté a v polovině poločasu vystrašil domácí hostující útočník, kterému šanci vychytal domácí brankář. Domácí Dobeš poté zavelel k útoku, ale po jeho akci nedokázal přesně zamířit Ambrož. Agilní Dobeš znovu sám před brankářem nedokázal ve 30. minutě zamířit mezi tyče. Největší šanci prvního poločasu však promarnili hosté, když v 35. minutě z přímého kopu orazítkovali spojnici břevna a tyče.
Větrná loterie pokračovala i po změně stran. Byli to především hosté, kteří zaměstnávali obranu domácích. Akce hostujícího Vichorce a poté dvakrát Rosince doslova volaly po gólu. A pak přišel trest. Domácí z první vážnější situace ve druhém poločasu kapitánem Šmigurou otevřeli skóre. Hosté poté ve snaze o vyrovnání nebezpečně ohrožovali domácí obranu, která však odolala. V době největšího tlaku hostů, využil jejich zaváhání ve středu hřiště Radim Juráň, jarní posila domácích, a po samostané akci prostřelil brankáře hostů. Domácí tak vybojovali důležité vítězství. Přestože hosté z Malenovic zanechali ve Březnici velmi dobrý dojem, o lepší výsledek se sami připravili neproduktivní koncovkou.

Branky: Šmigura, Juráň R.
Rozhodčí: Zbranek, Novák, Polách, 420 diváků
ŽK: Teplý – Střelec, Mařák
Březnice: Dyšlevský – Stuchlík V., Juráň R., Mikulášek, Šmigura, Štěpáník, Teplý, Dobeš, Ambrož, Dostál, Greguš, střídali: Mol, Nosek, Adamík P.
Malenovice: Juráň A. – Bičan, Rosinec, Zimčík, Gazda, Střelec, Bartoň, Dyšlevský, Vichorec, Mařák, Struška, střídali: Javorský, Blaha
 

Po skončení utkání poskytl krátké zhodnocení zápasu trenér Milan Dostál:

"Dnešní utkání - derby - pro nás asi se soupeřem, na kterém se dokážeme vždycky chytnout. Musím pochválit celý mančaft za bojovnost celých 90 minut utkání. Soupeř pohořel na neproměnění minimálně tří gólových šancí. Bylo to kdo dá branku, vyhraje - podařilo se to nám a jsem rád za tři body.

Vítr byl při dnešním utkání velice nepříjemný, nabádal jsem kluky k tomu, aby byli obezřetní. Věřil jsem tomu, že nějakou branku dáme. Utkání mělo velice dobrou kvalitu, podařilo se nám hrát trpělivě a nakonec jsme ten vítězný gól vstřelili my a Radim to před koncem zápasu pojistil na 2:0. Stoprocentně nás dnes podržel Martin Dyšlevský, ale za výkon musím ještě jednou pochválit celý mančaft!"

 

Výsledky ostatních fotbalových družstev SK Březnice:

ŽENY: Napajedla - Březnice 0:3

DOROST: Drnovice - Březnice 3:2 (branky Březnice - Nosek, Ochodnický)

ŽÁCI: Březnice - Malenovice 2:1 (branky Březnice - Metela, Lišaník)