Fotbalový víkend 16.-17.6.2012

18.06.2012 15:58

MUŽI: Březnice - Kostelec u Holešova 5:1 (branky Březnice - Juráň 2x, Dobeš, Hamerník, Teplý)

Poslední utkání sezóny se březnickým povedelo. Krátce po začátku zápasu došlo k nepříjemnému zranění hostujícího brankáře, který se, i přes tento moment, rozhodl pokračovat v zápase. Po čtvrthodině rozjásal domácí fanoušky poprvé Dobeš, který dorazil brankářem vyraženou střelu do sítě. Ve 22.minutě na 2:0 zvýšil Hamerník, jehož lehká střela z dálky k překvapení všech přešla přes rukavice hostujícího brankáře. Hosté po tomto momentu sáhli k výměně brankáře. O dvě minuty později už to bylo 3:0 - dlouhý centr zpracoval a míč do sítě usměrnil Juráň. Hosté se k zakončení dostávali jen sporadicky, a to především ze standardních situací.

Na začátku druhého poločasu domácí zvýšili na 4:0 - po rychlém protiútoku se opět prosadil nejlepší hráč na hřišti Radim Juráň. V úmorném vedru se hra odbývala především ve středu hřiště a byla plná nepřesností. Hosté byli nebezpeční zejména po rohovém kopu, kdy nebezpečí odvrátila dobře fungující domácí obrana. Na 5:0 zvýšil vedení Teplý, který se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v pokutovém území. Čestný úspěch hostů zaznamenal na konci utkání Marek.

Branky: Juráň 2x, Dobeš, Hamerník, Teplý - Marek

Rozhodčí: Prokop, Schmidt, Havránek,  200 diváků

Březnice: Dyšlevský - Stuchlík V., Juráň, Mikulášek, Šmigura, Štěpáník, Teplý, Dobeš, Ambrož, Hamerník, Dostál; střídali: Mol, Greguš, Polášek

Kostelec: Zapletalík - Marek T., Hradil Miroslav, Chudárek, Gerát, Marek D., Hradil Martin, Odstrčilík, Juránek, Kovalda, Zmeškal; střídali: Hradil J., Žůrek

 

Zápas zhodnotil asistent trenéra Pavel Adamík:

"Myslím, že zápas jsme odehráli dobrý. Do utkání jsme nastoupili s odhodláním změnit záporné skóre a dostat se do kladných bodů. První půlka tomu nasvědčovala, po prvních pětadvaceti minutách to bylo 3:0 a k tomu ještě spousta neproměněných šancí. S tím, že už jsme byli ve vedení a v klidu, tak jsme se snažili prostřídat všechny hráče včetně brankáře, aby si všichni zahráli a moc nechybělo a do kladného skóre jsme se dostali. Bohužel se ale nepodařilo proměnit penaltu ani další stoprocentní šance. Myslím, že vítězství bylo zasloužené, ale je taky potřeba říct, že zápas ovlivnilo zranění hostujícího brankáře. Hráč z pole, který jej nahradil, zneškodnil nejméně tři naše gólové šance. Chytal velice dobře, zaslouží si absolutorium, ale toto vystřídání zápas určitě ovlivnilo."

 

Výsledky ostatních fotbalových družstev SK Březnice:

ŽÁCI: Štípa - Březnice 8:5 (branky Březnice - Metela 4x, Kašík)