Fotbalový víkend 12.-13.5.2012

13.05.2012 21:17

MUŽI: Březnice - Admira Hulín 2:0

Domácí, kteří si velmi uvědomovali důležitost utkání, začali náporem a jako první v 6. minutě zahrozili Šmigurou. O pár chvil později, po sražení domácího hráče v penaltovém území, kapitán Hamerník otevřel skóre z pokutového kopu. Březničtí i nadále tlačili soupeře před jeho bránu. Své šance spálili Dobeš a po krásném uvolnění Adamíkem i Šmigura. Hosté postupně hru vyrovnali a byl to zejména Volek, který nebezpečně ohrožoval soupeřovu bránu. V 37. minutě, po kolmém uvolnění, změnu skóre ve prospěch domácích zajistil rychlonohý Petr Stuchlík. Domácí do poločasu mohli své vedení dále navýšit, ale aktivní Šmigura svou tutovku spálil. 

Obraz hry se ve druhé půli změnil a aktivitou oplývali hosté, kteří několika závary zle zatápěli březnické obraně. Aktivní byli Kubo s Volkem, kterým radost z gólu vždy překazil vynikajícím postřehem brankář domácích Dyšlevský. Když už se zdálo, že bude překonán, tak ho zachránilo břevno. Domácí se ubránili a největší jejich šanci druhého poločasu po rychlém protiútoku zahodil Greguš, který orazítkoval břevno. Březničtí tak vybojovali důležité vítězství.
Branky: Hamerník, Stuchlík P.
Rozhodčí: Hrbáček, Daněk, Šerý, 200 diváků
ŽK: Dobeš, Stuchlík P., Hamerník, Juráň – Fišer, Janda, Prokop, Simerský R., Csomor
Březnice: Dyšlevský – Stuchlík V., Juráň , Mikulášek, Šmigura, Adamík P., Teplý, Dobeš, Stuchlík P., Hamerník, Greguš, střídali: Mol, Nosek
Admira Hulín: Fišer – Janda, Jurášek, Nedbal P., Prokop, Kubo, Volek, Spáčil, Simerský R., Csomor, Šenkyřík, střídali: Štoll, Horáček, Nedbal M.

Komentář trenéra Milana Dostála k zápasu:

"Proti minulému týdnu se zápas hodnotí stoprocentně líp. Utkání jsme začali velice dobře, bez obdržené branky a povedlo se nám dostat soupeře pod tlak, z čehož vyústily naše dvě branky. Škoda, že jsme nepřidali ještě alespoň jednu z velké šance, kterou jsme měli ve druhé polovině utkání. Ve druhém poločase jsme se stáhli, zbytečně jsme se zbavovali míčů a tím pádem nás Admira dostala pod tlak. Měli tři vyložené šance - tady musím vyzdvihnout Martina, který nás podržel a potvrdil svoji pozici jasné brankářské jedničky. Jsme rádi, že vydrželo počasí, nepršelo a i přesto, že bylo chladno, lidi přišli, podpořili nás a za to je potřeba jim poděkovat."

 

Výsledky ostatních fotbalových družstev SK Březnice:

ŽENY: Vlkoš - Březnice 0:3 (branky Březnice - Cibiková 2x, Gregorová)

DOROST: Slopné - Březnice 1:0

ŽÁCI: Březnice - Kašava 0:7