Zájezd do Březnice u Příbrami

23.05.2011 22:57

O víkendu 2. a 3.7.2011 byl ve spolupráci OÚ Březnice, ČČK Březnice a SK Březnice uspořádán zájezd do Březnice u Příbrami. Po dvou letech se tak uskutečnilo další setkání s našimi přáteli z Čech. Na programu bylo, jako již tradičně, fotbalové utkání mezi mužstvy obou Březnic, kterému předcházelo zábavné sportovní odpoledne připravené pro všechny zúčastněné místním pivovarem Herold u příležitosti jeho 505. výročí založení. Ve sportovních kláních dominovali soutěžící z naší Březnice. V soutěži „Heroldova penalta“ zvítězil Václav Gala, v koulení pivních sudů se stal vítězem René Holan a v hodu pivním táckem na dálku přeházela více než desítku soutěžících žen Andrea Hujíčková.
Po skončení soutěží následovalo slavnostní přivítání a svoji řeč pronesli zástupci Březnice u Příbrami i Březnice u Zlína, vzájemně byly předány upomínkové dárky a poté se za ideálního fotbalového počasí, již ve třetím vzájemném duelu, utkala mužstva obou Březnic. Shodou okolností hrají oba týmy stejnou soutěž - tedy 1.B. - a v uplynulém ročníku skončily oba na 6. místě. Náš soupeř ovšem hraje tuto soutěž o rok déle.
Je třeba říct, že trenér našich fotbalistů přistupoval k tomuto utkání se vší vážností jako k prvnímu přípravnému zápasu před nastávající sezónou. Testovali se všichni hráči, kteří byli k dispozici, včetně nové posily z Provodova Mikuláška.
K impozantnímu úvodu utkání přispěl výborný spíkr domácích, který postupně vyvolával z kabin jednotlivé hráče obou mužstev a ti poté vbíhali na hrací plochu špalírem domácích roztleskávaček oblečených v modrobílých barvách.
Samotné utkání přineslo řadu šancí na obou stranách, ale také velký počet chyb. To bohužel na straně našich borců. Především obrana dělala více chyb, než jsme byli z posledních zápasů ligy zvyklí. A soupeř je náležitě potrestal tím, že šel do vedení 2:0. Našim se podařilo sice vyrovnat, ale v druhém poločase opět nastalo trestání našich chyb a konečný účet byl 4:3 ve prospěch domácích. Dvě naše branky vstřelil Roman Ambrož, třetí přidal Petr Stuchlík. Odchod do kabin byl opět doprovázen roztleskávačkami a potleskem fanoušků obou týmů. Naši kluci sice odešli poraženi, ale celý sobotní den splnil svůj účel, jímž bylo opětovné setkání s našimi přáteli z Březnice u Příbrami, porovnání kvalit našich fotbalových mužstev a také strávení pěkného večera na společné zábavě v kulturním domě.
Toto všechno se podařilo měrou vrchovatou. Proto se všem našim březnickým přátelům, kteří se podíleli na organizaci setkání, v čele s bývalou paní starostkou, sluší poděkovat za milé přijetí, pohoštění a vytvoření přátelské atmosféry po celý sobotní den. V neposlední řadě patří poděkování také pivovaru Herold, který nás po celou dobu zásoboval výborným pěnivým mokem.
Z naší strany si zaslouží velké poděkování paní Helenka Klacková, která se, jak už je u ní ostatně naprostou samozřejmostí, zhostila organizace zájezdu na jedničku s hvězdičkou. A jak řekl při přivítání náš pan starosta - už teď se těšíme na další příjemně prožité chvíle – tentokrát za rok u nás.